2016. január 30-án 3. alkalommal került sor a mohácsi Német Nemzetiségi Házban sváb disznótorosra.
A cél a disznóvágás munkafázisainak, ételeinek és szokásainak bemutatásán túl egy kellemes, a helyi sváb családok generációi összekötő program szervezése.
A Német Nemzetiségi Házban a hagyományos disznóvágás tárgyait, eszközeit és ételeit bemutató kiállítás is látható.
A munkálatok reggel a disznó tisztításával, szétdarabolásával, a belsőségek és a hús feldolgozásával kezdődött.
A konyhában az asszonyok és lányok elkészítették az ebéd hozzávalóit: a menü orjaleves májgombóccal, ill. sült hús és máj.
A délutáni munkák, a hurka-, kolbász-, krumplis kolbász és véres hurka töltésévek indultak. A 7 csapat mindegyike saját recept alapján egyedi fűszerezéssel készítette a különféle kolbászokat. Eközben jutott idő a vidám történetek mesélésére, az éneklésre és a harmonikaszóra is.
A disznótoros vacsora után 4 maszkás is érkezett, akik felolvastak egy hagyományos disznótoros levelet is. Nem távoztak üres kézzel, hiszen kosaraikba és nyársaikra is jutott persze a sok finomságból. A napot bál és tánc zárta.