A Mohácsi Német Önkormányzat második alkalommal rendezte meg 2016. október 1-én Emsige Hände – Szorgos kezek fesztiválját.

Ebben az évben is több százan voltak kíváncsiak arra, hogy milyen hagyományos tevékenységeket végeztek elődeink a hosszú téli hónapokban. Az érdeklődők népi játékokat próbálhattak ki, bekapcsolódhattak a pacsker kötés, fonalbaba készítés, szövés, rétes nyújtás folyamatába.

 

Lehetőség volt kipróbálni az ügyességet a szalmafonásban is. A délután sztárja azonban ebben az évben is a kukoricamorzsolás lett, ahol hosszú sorok kígyóztak, hogy minden jelen lévő kipróbálhassa a morzsolót.

Ezen a délutánon mutatkozott be a nagyközönség előtt az újonnan elkészült interaktív kiállítás, mely tovább színesítheti a városban a német népismeret oktatást. A kiállításhoz olyan feladatok kapcsolódnak, melyek bárki számára megoldhatóak, ismeretet adnak át, és mindemellett szórakoztatóak.

A sok tevékenység mellett a szervezők gondoltak a szellem és a test igényeire is. A délután során rövid kultúrműsorral szórakoztatták az érdeklődőket.

Felléptek a szőlőhegyi óvodások, a Park iskola táncosai, szerepelt a Széchenyi iskola népdalénekese és a harmonikatábor több résztvevője is. Az udvarban smarni készült, melyet mindenki megkóstolhatott ugyan úgy, mint a délután sütött rétest is.

A program létrejöttének anyagi támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt. 

 

További képekért keressék fel facebook oldalunkat! :) 

>> Emsige Hände 2016.10.01. <<